Her blir det gratis å ta bussen i Sarpsborg

Fra og med mandag 11. november til og med 9. februar blir det gratis å reise med Glommaringen og bussen som går over Hannestad til Kalnes.

De neste tre månedene er det gratis for alle å reise med Glommaringen. Alle bussforbindelser fra Fredrikstad til Kalnes blir også gratis.  

– Det er bystyret i Fredrikstad kommune som har vedtatt at bussen skal være gratis i tre måneder. Beslutningen drypper på de sarpingene som reiser med bussen mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Vi håper derfor at flere sarpinger vil velge bussen som fremkomstmiddel i gratisperioden, sier Solfrid Rød Olsen, markedssjef i Østfold kollektivtrafikk.

 

Enkelt å reise

Rød Olsen forteller at det er enkelt å benytte seg av gratistilbudet.

– For at vi skal ha oversikt over hvor mange som benytter seg av gratisbussen må passasjerene gå på bussen foran, hos sjåføren. Ellers trenger de verken billett, busskort eller billett-app, sier hun.

Det vil være gratis for alle å reise med buss internt i Fredrikstad kommune i tidsperioden.
Bakgrunnen for at tilbudet blir gratis er at Fredrikstad kommune ønsker at flere skal velge buss fremfor bil. Samtidig ønsker de å gjøre overgangen til bomringen smidigere. Bomringen åpner 15. november.


Disse avgangene blir gratis i Sarpsborg:
Linje 1 Fredrikstad-Østfoldhallen-Greåker-Sarpsborg
Linje 2 Fredrikstad-Moum-Sarpsborg
Linje 4 Fredrikstad-Hannestad øst-Kalnes
Linje 101 Kongsten-Årum-Grålum-Kalnes
Linje 102 Langøya-Veum-Kalnes-Inspiria
Linje 103 Gressvik-Solli-Kalnes-Inspiria 

 

Her kan du lese mer om gratistilbudet i Fredrikstad.


Publisert 6. november 2019. Sist oppdatert 19. mai 2020