Covid-19 og kollektivtrafikken

De nasjonale retningslinjene for kollektivtrafikken er i stor grad opphevet, men vi anbefaler deg å sjekke om det er lokale tiltak i din kommune. Her er det som gjelder nå.

Reiseråd

Høyre pil Hold deg hjemme hvis du er syk.

Høyre pil God hånd- og hostehygiene er viktig.

Høyre pil Følg de lokale tiltakene i kommunen du reiser i.

 

Lokale tiltak

Selv om flere nasjonale retningslinjer er opphevet, kan det fremdeles være lokale tiltak i enkelte kommuner. Vi anbefaler deg å sjekke hva som gjelder i kommunen du reiser i. Plakater og annen informasjon om bord i bussene vil bli oppdatert i tiden som kommer.

 

Kontant betaling er igjen tillatt

Kontant betaling er igjen tillatt på alle bussene i Østfold, men vår anbefaling er at du bruker Østfold Billett-appen, eller at du fyller på busskortet i nettbutikken. Da går billetteringen hurtigere, og alle kommer raskere frem. Busskort kjøper du på bussen. Du kan også betale med bankkort, med unntak av bussene i Indre Østfold.

 

Endring i nettbutikken

Siden mai 2020 har alle periodebillettene kjøpt i vår nettbutikk startet automatisk dagen etter kjøpet. Dette endres nå, slik at fra og med mandag 4. oktober vil nettbutikken fungere på ordinær måte, det vil si at den nye periodebilletten begynner ikke å løpe før du tar i bruk billetten på bussen.

Husk at du må registrere busskortet på billettleseren (validatoren) eller på billettmaskinen hos sjåføren hver gang du reiser.

 

SMS-billetten avvikles

SMS-billetten avvikles fra og med mandag 4. oktober, med unntak av SMS-billetter til bestillingstilbudet Flex og HjemJobbHjem.

Fra denne datoen er det kun enkeltbilletter kjøpt med ØstfoldBillett-appen, reisepenger, bankkort eller kontanter, som er gyldige på bussen.

 

Plassbegrensning og reisegaranti

Det er ikke lenger begrensninger i antall passasjerer tillatt om bord, og reisegarantien gjelder som før.

Høyre pil Se vår reisegaranti

 

Betaling på Hvalerferga

Høyre pil Les mer her

 

Veilederen "Smittevern i kollektivtransport"

Den nasjonale veilederen er arkivert og ikke lenger gyldig.

 

Høyre pil Last ned Østfold Billett-appen

Høyre pil Gå til nettbutikken

 Les om reisekort

 Les om reisepenger


Publisert 25. august 2020. Sist oppdatert 30. september 2021