Korona: Slik betaler du på bussen

Vær med på kollektivdugnaden!

Med færre passasjerer på grunn av koronaviruset, har inntektene til Østfold kollektivtrafikk blitt kraftig redusert. Billettsalget hos sjåføren er nemlig stoppet som et smittevernstiltak. Det samme er tilgangen til billettmaskinen foran i bussen, der passasjerer vanligvis registrerer busskortet sitt ved påbegynt reise.

Siden det også er innført forbud mot kontantbetaling, har det derfor blitt mye vanskeligere å betale bussbilletten, men slettes ikke umulig.

- For å sørge for at vi fortsatt får de inntektene vi trenger for å opprettholde busstilbudet, oppfordrer vi alle våre passasjerer til å være med på en kollektivdugnad ved å benytte de mulighetene som finnes til å betale bussbilletten,  sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

Johnsen fortsetter med å benytte anledningen til å rette en stor takk på forhånd til alle som gjerne vil betale bussbilletten, og oppfordrer samtidig alle til å ta hensyn når de reiser kollektivt.

– Vi stoler på at våre passasjerer gjerne vil betale for reisen sin. Nå håper vi at dette tiltaket vil gjøre det enklere å reise med gyldig billett, på tross av smittevernstiltakene som er innført, avslutter Johnsen.

 

Slik betaler du for bussbilletten når fremste dør i bussen er stengt:

  1. Kjøp periodebilletter i nettbutikken
  2. Kjøp billettyper i ØstfoldBillett-appen

 

1. Automatisk start av periodebilletten dagen etter kjøp i nettbutikken

Fra og med 11. mai vil alle periodebillettene du kjøper i Østfold kollektivtrafikk sin nettbutikk starte automatisk dagen etter kjøpet. Det betyr at du ikke lenger trenger å «aktivere» periodebilletten din på billettmaskinen hos sjåføren. 

 

2. Last ned ØstfoldBillett og kjøp billett hvor og når som helst.

Dette er den enkleste måten å kjøpe billett på.

 Slik bruker du appen:

  1. Last ned ØstfoldBillett på mobilen.
  2. Velg riktig billett og følg stegene for betaling i appen.
  3. Du kan gå om bord i bussen når billetten har «Gyldig» som status. Under statusen starter også nedtellingen som viser hvor lenge billetten er gyldig.

For iPhone eller Android:

Last ned RuterReise fra App Store. Knapp       Last ned RuterReise fra Google Play. Knapp


Publisert 7. mai 2020. Sist oppdatert 2. oktober 2020