Billetter og priser

Slik kjøper du billett under koronapandemien.

Hvilken billett som passer best for deg avhenger av hvor ofte og variert du reiser. Det finnes flere rabattordninger du kan benytte deg av.

Prisene gjelder for bussruter i Østfold, inkludert Vy express, men ikke på Flybussen og linje 540 Moss-Son-Vestby stasjon som har egne priser. Se sonekart her.

Slik kjøper du billett

Det finnes flere måter å kjøpe billett på. På grunn av Covid-19, er mulighetene midlertidig begrenset av smittevernhensyn. I områder der fremste bussdør er stengt, kan du kjøpe alle billetter i ØstfoldBillett-appen, periodebilletter i nettbutikken vår og enkeltbilletter på SMS.

Der fremste dør er åpen, kan du ikke benytte kontanter, men du er velkommen til å betale med bankkort, busskort eller ØstfoldBillett-appen.

ØstfoldBillett-appen

Du kan kjøpe alle våre billetter i appen ”ØstfoldBillett”. Kjøper du enkelt- eller periodebilletter med mobilen gjelder disse i hele Østfold. Unntaket er Nedre Glomma som har egne billettyper og -priser. Dette er den enkleste og raskeste måten å betale på. Last ned ØstfoldBillett-appen her.

Busskort (nettbutikken)

I nettbutikken kan du kjøpe periodebilletter. Du må ha et aktivert busskort, dvs kortet må være tatt i bruk på bussen før kjøp i nettbutikken første gang. Billetten starter automatisk dagen etter kjøp. Det betyr at du ikke trenger å validere periodebilletten din på billettmaskinen hos sjåføren. Hvis du benytter nettbutikken, har du alltid kvitteringen tilgjengelig, noe som er en stor fordel om du mister busskortet. Her kjøper du periodebilletter i nettbutikken.

SMS billett

SMS-billett er en ny betalingsløsning vi har lansert på grunn av Covid-19. Tilbudet er ment for de som ikke har smarttelefon eller anledning til å benytte nettbutikken vår. Du kan kjøpe en enkeltbillett ved å sende riktig kodeord til 1930. Les mer om SMS-billetter her.

 

 


Publisert 8. april 2016. Sist oppdatert 22. mars 2021